Wisselende kunstenaars in de galerie

Bij Galerie Kopje Genieten is er elke 2 a 3 maanden een nieuwe expositie te bewonderen. Wij werken met kunstenaars uit de provincie Groningen. Hieronder is terug te vinden wanneer u welke kunstenaar kunt verwachten.

Bent u zelf kunstenaar en wilt u graag bij ons exposeren, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Vanaf woensdag 10 januari is het realistische werk van Magna Postma te zien bij Kopje Genieten. 

Dit werk van Magna straalt een rust en stilte uit, wat ook het basis is van haar schilderijen. Magna maakt eerst meerdere tekeningen met houtskool of potlood voordat zijn haar schilderijen met dunnen laagjes olieverf afmaakt. Hierbij besteed ze veel aandacht aan licht en de rust die haar werken uitstralen. Magna Postma komt uit Vlagtwedde en is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen.

Deze expositie is te bekijken van 10 januari tot 28 maart 2018.

Voor meer informatie over haar werken kunt u kijken op www.magnapostma.nl

Haar atelier is op afspraak te bezichtigen.

 

Tijdens de expositie van 10 januari  tot 28 maart zijn er kleine schilderijtjes en grafiek aanwezig in de vitrine, gemaakt door Erna Simis. In haar grafisch werk maakt ze gebruik van meerdere technieken tegelijk, zo combineert ze haar etsen o.a. met collage, monoprint en droge naald, waardoor eenmalige werkjes ontstaan. Haar schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen waarbij ze gebruik maakt van meerdere materialen, zoals acrylverf en ecoline. Het abstract expressieve werk laat  verschillende texturen zien en straalt beweging uit. Erna Simis is woonachtig in Ter Apel. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ernasimis.nl.

 

Vanaf 14 november is het kleurrijke werk van Willem van de Sanden te bezichtigingen. Willem zijn werk staat bekend om dat er altijd een vliegend element te zien is. Willem van de Sanden komt uit weddeveer. De schilderijen zijn te bekijken van 14 november  tot 8 januari 2018. 

Voor meer informatie kijk op www.atelier-wedderveer.nl

OPENING OP ZONDAG 19 november tussen 15.00 en 17.00 zal Willem van de Sanden zelf aanwezig zijn om zijn werk persoonlijk toe te lichten.

Vanaf 14 november zijn er ook nieuwe sieraden in de vitrine, ze zijn gemaakt door Anet Hinze. Het werk is te zie tot 8 januari 2018. Hieronder nog een stukje informatie over de kunstenaar zelf.

Van kinds af aan ben ik al creatief bezig met verf, potlood, klei etc. Ik werd voornamelijk geïnspireerd door mijn opa en moeder. De behoefte om te creëren is nog altijd groot, waarbij ik uit ga van vorm en kleur. 
De laatste 18 jaar ben ik veel bezig met edelsmeden. Ik ben zelf gek op sieraden, vanuit deze interesse begon ik met het smeden van sieraden voor mezelf. Op een gegeven moment kreeg ik zoveel reacties dat ik ook in opdracht ging werken; het voelt dan ook heel goed als ik een sieraad maak dat echt bij de persoon past. Het beschilderen van de borden is ontstaan doordat ik op mijn werk met kinderen creatief aan de slag ging om bekers en borden te schilderen, dit voelde zo fijn dat ik het ook voor mijzelf ging doen en daar zijn de geboorte-, huwelijks- en jubileumborden weer uit voortgekomen.

Wil je nog meer van ons genieten; volg ons dan via onderstaand

Kopje Genieten 

Lageweg 29
9698 BJ  
Wedde
06-10635673
Kvk- nummer: 67562914
BTW nummer: NL126304701B02
 
Openingstijden
1 April tot eind oktober:
Woensdag t/m zondag 10.00 tot 17.00
November tot eind maart:
Vrijdag t/m zondag 10.00 tot 17.00
 
Op zaterdag 3 en zondag 4 februari zijn wij gesloten.
 
VOOR GROEPEN  VANAF 6 PERSONEN OOK EXTRA OPEN 
IN OVERLEG!!!

U bent van harte welkom!