Wisselende kunstenaars in de galerie

Bij Galerie Kopje Genieten is er elke 2 a 3 maanden een nieuwe expositie te bewonderen. Wij werken met kunstenaars uit de provincie Groningen. Hieronder is terug te vinden wanneer u welke kunstenaar kunt verwachten.

Bent u zelf kunstenaar en wilt u graag bij ons exposeren, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

 Hella Maas, olieverfschilderijen geïnspireerd op het dagelijks leven.
De basis voor mijn schilderen is gelegd bij de Wackers academie te Amsterdam. Daarna heb ik nog bij verschillende schilders les gehad. Mijn werk is door de jaren heen steeds kleurrijker geworden en ik ben me gaan concentreren op het vangen van het licht. Licht brengt een schilderij tot leven en geeft het zijn unieke uitstraling.
Naast het maken van schilderijen hou ik me ook bezig met grafische vormgeving. Ik maak infographics en creatieve illustraties, logo's en huisstijl ontwerpen.
Mijn schilderijen zijn te vinden op www.hellamaas.nl
Mijn grafische werk is te vinden op www.turncreative.nl
www.hellamaas.nl

 

Deze expositie is te zien van 4 januari tot 1 april 2019.

 Vanaf 4 januari tot 1 april 2019 is er keramiek te zien bij Kopje Genieten van Cilia de la Court (atelier/beeldentuin in Bad Nieuweschans). Zij maakt behalve dieren ook vazen, schalen/vogelbaden, kaarsenhouders en klokken met veelal barokke vormen. Ze gebruikt daarvoor witte chamotteklei met rode klei voor het verlevendigen van de vormen.
Website: www.ciliadelacourt.nl.

 

Vanaf 2 april tm 16 juni te bezichtigen:

 

Ard Hesselink was al een eerder met een expositie bij Kopje Genieten. Dat was in het kader van Westerwolde Rijgt. Nu is hij terug bij Kopje Genieten, met een expositie die heel dichtbij hem staat.

 

Al jaren maakt hij regelmatig wandelingen in zijn prachtige omgeving: het dorp Bellingwolde en haar wijde omtrek.Soms dagelijks, soms wat minder maar altijd minstens twee maal in de week, zomer en winter. En vrijwel altijd fotografeert hij dan ook die omgeving met zijn mobiel of  kleine compactcamera.

Sinds enige jaren publiceert hij (een deel van) deze foto’s o.a. op zijn facebook pagina en in de facebook groep ‘Bellingwolde’. Daar bleek hem hoeveel streekbewoners zijn kijk op hun omgeving leuk vinden. “Je laat ons zien hoe mooi we eigenlijk wonen hier” is een veel gehoord commentaar.

Vandaar dat hij het idee opvatte om een selectie van deze foto’s onder de titel “Bennewoller Loopjes” via een expositie ook aan een wat breder Oost-Gronings publiek aan te bieden. Hij stelde daartoe een serie van 16 collages (50x50cm) samen, ieder van 4 foto’s en alle thematisch van opzet: de seizoenen,  geliefde plekken, natuurverschijnselen, etc.

Voor meer informatie:

Ard Hesselink/Docman’s GaGa

doc01man@gmail.com

 

Website: www.docmansdays.blogspot.nl

 

Wil je nog meer van ons genieten; volg ons dan via onderstaand

Kopje Genieten 

Lageweg 29
9698 BJ  
Wedde
06-10635673
Kvk- nummer: 67562914
BTW nummer: NL126304701B02
 
Openingstijden
 April tot eind oktober:
Woensdag t/m zondag 10.00 tot 17.00
November tot eind maart:
Vrijdag t/m zondag 10.00 tot 17.00
Voor wijzigingen qua openingstijden zie tabblad contact.
 
VOOR GROEPEN  VANAF 6 PERSONEN OOK EXTRA OPEN 
IN OVERLEG!!!

U bent van harte welkom!