Wisselende kunstenaars in de galerie

Bij Galerie Kopje Genieten is er elke 2 a 3 maanden een nieuwe expositie te bewonderen. Wij werken met kunstenaars uit de provincie Groningen. Hieronder is terug te vinden wanneer u welke kunstenaar kunt verwachten.

Bent u zelf kunstenaar en wilt u graag bij ons exposeren, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Vanaf 6 juni tot 2 september Ard Hesselink fotografeert vanaf 1970. In 2010 richtte hij in Bellingwolde onder de naam Docman's GaGa een bescheiden Garage Galerie in waar hij in de zomermaanden meestal een wisselende selectie uit zijn foto’s tentoonstelt. Naast fotografie houdt hij zich bezig met de organisatie van kunst- en culturele manifestaties, boekprojecten en tv productie. De laatste drie jaren concentreert zijn fotowerk zich op de langlopende serie WALKING THE SEASONS waarin hij het landschap in zijn directe omgeving door de seizoenen heen vastlegt. Aan de andere kant blijft hij zoeken naar het ongewone in het gewone; structuur en textuur, patroon en ritme. Tijdens deze expositie laat Ard een serie fotocollages zien rond het thema 'In a Row'. Hierin zullen verrassende fotocombinaties uit zijn digitale werk (2005-2018) het genoemde thema, trachten te visualiseren.

 

 

 

Van 6 juni tot 2 september exposeert Jeanne van Veghel bij Kopje Genieten, zij is geboren in Brabant en woont vanaf eind 2006 in Bad Nieuweschans. Ze stelt haar beelden meestal ten toon in haar eigen atelier en beeldentuin, waar je rond kunt kijken, maar ook workshops kunt volgen. Haar beelden zijn meestal gemaakt uit de hardere steensoorten en brons. Steen is en blijft het meest favoriet, omdat de uitdaging groter is dan bij brons. Jeanne maakt ook sieraden van zilver en steen.
Jeanne heeft een aantal kleinere beelden binnen in de vitrine staan en verschillende beelden verdeelt in de tuin.
 

 

 

 

Vanaf 5 september tot eind december is bij Kopje Genieten een mooie nieuwe expositie van Anka Willems uit Winschoten. Zij heeft een grote affiniteit met de natuur en dieren, wat je duidelijk terug kunt zien in haar werk. 

Haar werk is kleurrijk, gedetailleerd en wordt wel beschreven als sprookjesachtig en sfeervol. 

Ze maakt gebruik van verschillende materialen en technieken om haar onderwerpen uit te beelden en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. 

Dat komt tot uiting in haar meest recente werk, haar zogenaamde 3D schilderijen gemaakt van gerecyclede materialen, waarbij ze oude pannen beschildert en in een houten bekisting plaatst en oude lades omtovert tot open kijkdozen. 

Haar werk is zeer divers te noemen, want naast het schilderen en tekenen van de natuur, maakt ze in opdracht portretten van mens en dier, ontwerpt ze logo’s, kaarten en folders en creëert sculpturen van allerlei gevonden en afgedankte materialen. 

Voor meer informatie over haar werk kunt u kijken via onderstaande linken. 

Website: www.ankawillems.nl 

Facebook: https://www.facebook.com/ankawillemsillustrations/ 

E-mail: ankawillems@hotmail.com

 

Tijdens de expositie van 5 september tot eind december is er ook weer keramiek aanwezig in de vitrine. Dit is gemaakt door Nies Vlieg en komt uit  Wedde. Nadat ze om gezondheidsredenen stopte met een massagepraktijk is het maken van keramiek haar hobby geworden. Om te ervaren wat je allemaal met klei kunt, is ze hiermee gaan experimenteren en nu maakt zij diverse soorten vazen, beeldjes, schalen enz. Na het bakken wordt het keramiek geglazuurd of raku gestookt. Ook werkt ze met mooie kleuren zodat het er levendig uitziet.

 

Wil je nog meer van ons genieten; volg ons dan via onderstaand

Kopje Genieten 

Lageweg 29
9698 BJ  
Wedde
06-10635673
Kvk- nummer: 67562914
BTW nummer: NL126304701B02
 
Openingstijden
 April tot eind oktober:
Woensdag t/m zondag 10.00 tot 17.00
November tot eind maart:
Vrijdag t/m zondag 10.00 tot 17.00

Voor wijzigingen qua openingstijden zie tabblad contact.
 
VOOR GROEPEN  VANAF 6 PERSONEN OOK EXTRA OPEN 
IN OVERLEG!!!

U bent van harte welkom!